Polská 120, 734 01, Karviná – Ráj 734 430 254 ov.karvina@kscm.cz Po-Čt: 10:00 - 15:30 / Pá: 08:00 - 12:00
Přihlásit se


AktualityNázoryKomentářeAnalýzyPostojeStanoviska

Kategorie článků

KSČM odmítá zvyšování koncesionářských poplatků

(Praha 12. 7. 2024) Vládní pětidemolice se rozhodla na čtvrtek 11. 7. svolat mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny k projednání a přijetí novely zákona o koncesionářských poplatcích.

Volby do EP byly referendem o vládě Petra Fialy, voliči řekli STAČILO!

Kategorie: Aktuality
(Praha, 10. 6. 2024) Komunistická strana Čech a Moravy děkuje všem voličům, kteří se rozhodli přijít k volbám do Evropského parlamentu a dali důvěru jediné relevantní levicové opoziční koalici STAČILO!

NATO již zcela otevřeně flirtuje s 3. světovou válkou

Poté, co francouzský prezident Emanuel Macron prohlásil, že nelze vyloučit konvenční intervenci NATO na území Ukrajiny, je Evropa zase o něco blíže světové válce.

Komunisté požadují vystoupení České republiky z NATO

Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM) společně s dalšími mírovými a protiválečnými organizacemi vyjadřuje ostrý nesouhlas s pokračujícím členstvím České republiky v NATO a účastí české armády na zahraničních vojenských operacích pod vedením aliance.

KSČM podporuje protesty zemědělců

KSČM plně podporuje chystané protesty zemědělců plánované na pondělí 19. února 2024. KSČM dlouhodobě poukazuje na neutěšený stav českého zemědělství, nekompetentnost současné vlády, nemravné marže obchodníků a nereálnost tzv. Green Dealu, který žene Českou republiku a další země Evropské unie…

Bitvu u Stalingradu: Připomínka odvahy, utrpení a významu míru

Kategorie: Aktuality
V době, kdy moderní svět čelí novým výzvám a slovo "mír" se občas jeví jako vzácný poklad, je stále důležité se ohlížet za lekcemi, které nám nabízí historie.

Hanebná demontáž historické pravdy pokračuje

Na sklonku loňského roku jsme opět byli svědky dalšího odstranění pomníku Rudé armády. Tentokrát v hlavním městě Bulharska Sofii. Pomník byl postaven v roce 1954 v centru Sofie jako projev vděku Rudé armádě k 10. výročí osvobození od fašismu.

Ostudné rozhodnutí ústavního soudu

KSČM s napětím, ale i značnou skepsí, očekávala středeční rozhodnutí ústavního soudu ve věci zkrácení mimořádné valorizace penzí, které provedl současný pravicový slepenec vedený premiérem Petrem Fialou.

Ostravská Nová huť končí a Vláda mlčí

Již měsíc stojí největší ocelárna v zemi, přičemž její brány jsou uzavřeny kvůli neúprosnému sporu s dodavatelem energií. Tento konflikt započatý kvůli neuhrazeným fakturám, nyní drtí životy více než 6000 zaměstnanců, kteří jsou ponecháni v agónii nejistoty, zda budou mít…

Komunisté odsuzují raketové útoky na Jemen

KSČM odsuzuje další eskalaci konfliktu na Blízkém východě, které se dopouštějí Spojené státy americké a Velká Británie raketovými útoky na Jemen.

Korespondenční volba - hazard s ústavou

Kategorie: Aktuality
Pravicové vládě Petra Fialy důvěřuje v současné době stěží 17 % občanů České republiky. V této pro ně nelehké situaci se snaží v Poslanecké sněmovně PČR prosadit zavedení tzv. korespondenční volby pro občany ČR žijící zahraničí.

Ministr práce a sociálních věcí se chlubí svými úspěchy, ale nevšímá si svých nedostatků

Kategorie: Aktuality
Ministr práce a sociálních věcí se po dvou letech ve vládě rozhodl shrnout, co se mu už povedlo a co je naopak potřeba dotáhnout.

KSČM odmítá přijetí Eura

(Praha, 5. 1. 2024) S blížícími se volbami do Evropského parlamentu někteří politici začínají opět koketovat s myšlenkou zavedení společné evropské měny euro v České republice

Kázat vodu, pít víno?

Kategorie: Aktuality
Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka by měl odstoupit z funkce. To je názor veřejnosti na jeho chování v den střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kdy se účastnil vánočního večírku na svém ministerstvu.

Blahopřání - 2024

Kategorie: Aktuality
Blahopřání k novému roku.

Moravskoslezský Kraj v Pohybu: Jednání Zastupitelstva Odhaluje Občanské Rozpory

Dne 7. listopadu se v Moravskoslezském kraji konalo jednání krajského zastupitelstva, na kterém se řešily klíčové otázky týkající se správy kraje.

Informace k protivládní demonstraci v Praze - Pondělí 27. listopadu

Kategorie: Aktuality
V pondělí 27. listopadu se Praha stane dějištěm významné protivládní demonstrace, organizované odbory a podporované KSČM. Akce, zaměřená proti aktuální politicr vlády, které zasahují do života a prosperity občanů, nabídne platformu pro vyjádření veřejného nesouhlasu.

Komunisté jdou do evropských voleb v koalici STAČILO!

Kategorie: Aktuality
(Praha, 18. 11. 2023) S cílem výrazně posílit suverenitu České republiky, potlačit bující aktivistickou byrokracii EU či zastavit financování válek se dnes Komunistická strana Čech a Moravy stala zakládajícím členem nové koalice pro volby do EP v roce 2024.

Institut České Levice zve na panelovou diskusi: "Seniory okrádá jen impotentní vláda"

Kategorie: Aktuality
Institut České Levice zve na důležitou panelovou diskusi s názvem "Seniory okrádá jen impotentní vláda". Akce se bude konat v pondělí 27. listopadu v Praze a zaměří se na vliv současné vládní politiky na seniory a celou ekonomiku. Diskuse, která…

KSČM vyzývá k zapojení do protivládních akcí pořádaných odbory

(Praha, 10. listopadu 2023) KSČM podporuje protivládní stávkové a protestní akce připravované odborovými organizacemi. Komunisté jsou přesvědčeni, že je nutné udělat vše pro to, aby současná asociální vláda Petra Fialy co nejrychleji skončila! Odborářské demonstrace, protesty a stávky, včetně případné…

Komentář Milady Halíkové: Arogantní primátor Bělica

Opoziční zastupitelé v Havířově (Havířov sobě, KSČM, SPD) mají vážné výhrady ke způsobu, jakým primátor Josef Bělica z hnutí ANO řídí jednání zastupitelstva města.

Smutné výročí vyhlášení samostatného Československa

(Praha, 27. října 2023) V těchto dnech si připomínáme 105. výročí vyhlášení samostatné Československé republiky. Společný stát Čechů a Slováků ale nevydržel ani 75 let. Politické síly, které uchopily moc po roce 1989, upřednostnily své osobní zájmy a Československo rozbily.

Kdo ukončil činnost Evropské komunistické iniciativy

Dne 9. září proběhla telekonference pléna komunistických a dělnických stran Evropské komunistické iniciativy (ECI), na které se projednávaly rozpory některých členských stran v souvislosti s válkou na Ukrajině.

Kudy k programu změny k lepšímu" pořádaný Institutem české levice

Kategorie: Aktuality
Praha – Institut české levice, z. ú., umístěný na Politických vězňů 1531/9, v srdci Nového Města v Praze, ve spolupráci s OV KSČM v Praze 1 a Praze 6, zve všechny zájemce na seminář s názvem "Kudy k programu změny…

Referendum o převodu pozemků pro LOG HUB AČR v Moravskoslezském kraji

Kategorie: Aktuality
Ostrava, 29. září 2023 - V Moravskoslezském kraji nabývá síly iniciativa za vyhlášení krajského referenda ohledně převodu pozemků ve prospěch LOG HUB AČR. Tento pozemek má potenciálně sloužit nejen České republice, ale i Armádě Spojených států amerických.

Petice KSČM za referendum o vystoupení z EU

Kategorie: Aktuality
Po úspěšné petici proti zvyšování věku odchodu do důchodu a petici proti přítomnosti cizích vojsk na území ČR rozhodla 15. schůze VV ÚV KSČM realizovat novou petici za referendum o vystoupení z EU.

Současná vládnoucí „elita“ si zahrává s důchodci!

Kategorie: Aktuality
(Praha, 1. 9. 2023) Prezident a současná vláda, vědomi si své moci, si opět zahrávají s občany České republiky. Jak jinak si lze vysvětlit lavírování prezidenta republiky s podepsáním či vetováním vládní novely zákona týkající se předčasných důchodů a jejich lednové valorizace.

Komunisté zabrání přítomnosti cizích vojsk v ČR!

Klub KSČM v Zastupitelstvu Moravskoslezského kraje předložil na zítřejší zasedání kraje, materiál pod názvem „Návrhy usnesení zastupitelstva kraje k projednání na 13. zasedání dne 7. září 2023“.

Komu a proč voní nejvíce střelný prach?

Od konce druhé světové války jsou Spojené státy americké největší ekonomickou a vojenskou velmocí na světě. Toto prvenství závisí na spolehlivosti jejich obrovském veřejném dluhu.

Komunisté odsuzují stupňující se asociální politiku vlády

Kategorie: Aktuality
(Praha, 14. 7. 2023) Petr Fiala v zoufalé snaze zmírnit odpor občanů České republiky k asociálním krokům, které vláda představila Poslanecké sněmovně ve formě konsolidace veřejných financí, veřejně prohlašuje, že díky krokům vlády klesla inflace pod 10 % a že návrhy tzv.…

Důl Dukla: Největší důlní neštěstí v historii Československa

Kategorie: Aktuality
Dne 4.7.2023 se na hřbitově v městské části Šumbark uskutečnil pietní akt na uctění památky tragédie na dole Dukla. Památku uctili rodinní příslušníci, bývalí horníci i široká veřejnost. Také vedení města v čele s primátorem Josefem Bělicou. Přítomní byli také…

Komunisté prosazují skutečnou solidaritu namísto vynucených kvót

(Praha, 14. 6. 2023) Dnes odpoledne se sejde Poslanecká sněmovna k debatě o migrační a azylové reformě, kterou v dubnu schválila EU a kde většina členských států odsouhlasila princip „povinné solidarity“, se kterým komunisté nesouhlasí.

AMI, GO HOME!

Kategorie: Aktuality
KSČM svolala na úterý 30. května 2023 od 15:00 na Malostranské náměstí (hned u tramvajové zastávky) happening AMI, GO HOME!

Inflace nadále vysává peněženky pracujících Inflace nadále vysává peněženky pracujících

Podle posledních dat ČSÚ vzrostly spotřebitelské ceny v dubnu meziročně o 12,7 %. U samotných potravin činil v meziročním porovnání růst zhruba o 17 %.

Vláda nechce zdanit bohaté, proto navrhuje destrukci penzijního systému

(Praha, 11. 5. 2023) Vláda Petra Fialy okázale představila svůj návrh změn důchodového systému, o kterých tvrdí, že jde o reformu, se kterou přichází za pět minut dvanáct ve snaze zachránit ekonomiku země.

KSČM zásadně odmítá „obrannou“ smlouvu s USA

(Praha, 12. 5. 2023) KSČM důrazně odmítá uzavření tzv. obranné smlouvy mezi ČR a USA, které schválila vláda P. Fialy.

Pietní akt na Hrabyni připomněl konec II. světové války

Kategorie: Aktuality
Před 78 lety, 8. května 1945, skončila druhá světová válka v Evropě a v pondělí 8. května 2023 se na Národním památníku II. světové války na Hrabyni konal pietní akt k její příležitosti.

KSČM: Tzv. obranná smlouva s USA zbavuje ČR suverenity

Pravicová vláda P. Fialy schválila česko-americkou dohodu o obranné spolupráci. Tato smlouva upravuje podmínky pro pobyt amerických vojsk na území České republiky, v podstatě je zbavuje jakékoli odpovědnosti a Českou republiku kontroly nad nimi. KSČM tuto smlouvu důrazně odmítá, neboť naši zemi zbavuje posledních…

Kateřina Konečná se přidala k oslavám Svátku práce, které se konaly v Havířově a Karviné

Kategorie: Aktuality
Dne 1. května se v okrese Karviná konaly tradiční oslavy Svátku práce, který slavíme již od roku 1889. Tento svátek má kořeny v boji pracujících za lepší pracovní podmínky, práva a rovnost.

KSČM důrazně odmítá další zvyšování cen

Pravicová koalice P. Fialy v poslední době vypouští pokusné balónky směrem k chystané daňové reformě. I když vláda původně tvrdila, že nebude zvyšovat daňovou zátěž, nyní se zaměřila na zvýšení nepřímých daní, především DPH. To by zasáhlo velmi výrazně do…

Nový zvláštní den na Ukrajině: Uctění práce výrobců granátů nebo oslava násilí?

Rozhodnutí ukrajinského prezidenta o zavedení nového zvláštního dne na počest výrobců granátů a dalších zbraní je zcela neuvážené a neetické. Je to dokonce odporné a morálně zvrácené, že by mělo být oslavován nástroj, který je navržen k zabíjení lidí.

Bankovní gigant rozhoduje o personálních záležitostech na VŠE? Česká spořitelna se staví proti děkanovi národohospodářské fakulty.

Česká spořitelna nedávno oznámila, že se jako generální partner Vysoké školy ekonomické (VŠE) distancuje od aktivit děkana národohospodářské fakulty Miroslava Ševčíka. Pokud bude děkan odvolán ze své funkce, banka bude nadále podporovat studijní programy a studenty VŠE. Tento krok však…

David Svoboda potrestán za svůj politický názor: Porušení svobody slova v armádě?

Bývalý moderní pětibojař a olympijský vítěz David Svoboda nedávno čelil ostré kritice části veřejnosti kvůli svým výrokům týkajícím se války na Ukrajině. Jeho komentáře vyvolaly rozruch a vedly k potrestání důtkou za nedodržení pravidel profesionálního vystupování vojáka na veřejnosti.

OV KSČM Karviná Vám přeje radostné a spokojené Velikonoce

Kategorie: Aktuality
Při příležitosti Velikonočních svátků bychom vám rádi předali srdečné pozdravy za OV KSČM Karviná. Tento nádherný svátek slavíme jako symbol jara a obnovy, kdy se příroda probouzí k novému životu a my věříme, že i my můžeme obnovit své síly…

Národohospodářská fakulta VŠE Praha brání svou nezávislost: Akademický senát podpořil děkana.

Kategorie: Aktuality
Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze nedávno vyjádřil podporu svému děkanovi Miroslavu Ševčíkovi, proti němuž byl vznesen požadavek na odvolání ze strany rektora VŠE Petra Dvořáka a některých studentů. Důvodem k tomuto požadavku byla účast Ševčíka na…

Německá poslankyně vyzývá k ukončení okupace Německa americkou armádou.

Německá poslankyně za levicovou stranu Die Linke vyzvala k ukončení 78 let trvající okupace Německa americkou armádou a k jejímu odchodu ze země. Podle poslankyně jsou Američané spíše loajálními vazaly než spojenci, a navíc v poslední době nešetrně zasáhli do…

Komunisté z Orlové uctili památku obětem orlovské stávky z roku 1925

Kategorie: Aktuality
Dnes, 4. dubna, orlovští komunisté uctili památku obětí orlovské stávky položením kytic k památníku na Starém náměstí v Orlové-Městě. Toto gesto připomnělo tragickou událost, ke které došlo před 98 lety.

Rušení poboček České pošty na Karvinsku

Kategorie: Aktuality
V poslední době se často mluví o plánech České pošty na rušení poboček v různých městech po celé zemi.Tato rozhodnutí vzbuzují mezi lidmi mnoho nevoli a nesouhlasu. Jedním z nejvíce postižených regionů je Okres Karviná, kde má být zrušeno celkem…

Konečně jsme zase vidět!

Se zájmem jsem se účastnil besedy, kterou pořádal OV KSČM Karviná 13. března v prostorách restaurace Na Kopečku v Horní Suché. Pozváni byli historik a publicista PhDr. Josef Skála a makroekonom Ing. Vítězslav Pilmaier. Třetí host, geofyzik RNDr. Pavel Kalenda,…

KSČM má recept na důstojné penze bez zvyšování věku odchodu do důchodu

Asociální pravicová vláda Petra Fialy ve svém programovém prohlášení z ledna 2022 slíbila předložit do konce roku 2023 návrh důchodové reformy. Dosud ale nenačrtla ani základní obrysy toho, jak má reforma vypadat.

Vláda zneužívá legislativní nouze a okrádá své občany!

Komunistická strana Čech a Moravy důrazně odmítá návrh novely zákona o důchodovém pojištění, který v pondělí schválila Vláda ČR a jehož cílem je snížení mimořádné valorizace penzí. Svým rozhodnutím dala vláda najevo, že chce řešit dlouhodobý problém s veřejnými financemi zbabělým…

Globální kapitál na pokraji kolapsu

Globalizace jako proces byla vyvolána určitými podmínkami, které už neexistují. Nadnárodní podniky uctívaly globalizaci a prezentovaly ji i svým zaměstnancům jako jednu ze svých nejdůležitějších hodnot. Není se čemu divit. Globalizace jakožto volný světový obchod prolomila hranice národních států a…

Výzva Mír a spravedlnost

Kategorie: Aktuality
České mírové hnutí podporuje výzvu Mír a spravedlnost, která požaduje mírové řešení probíhajícího konfliktu na Ukrajině. Její celý text je k dispozici mimo jiné na webu: http://www.mirovehnuti.cz/2023/01/vyzva-mir-spravedlnost.htmlPřipojit svůj podpis pod tuto mírovou výzvu je možné elektronicky na adrese: https://www.miraspravedlnost.cz/chcipodepsat 

KSČM: nový prezident bude oporou současné asociální vlády

(Praha 28. ledna 2023) KSČM je přesvědčena, že nově zvolený prezident republiky bude oporou současné protilidové vlády pravicové pětikoalice, jejích asociálních kroků i válečného štvaní.

KSČM protestuje proti omezování svobody projevu

KSČM vyjadřuje obavy z ohrožení vědeckého bádání a omezení svobody projevu. Naše vážné znepokojení směřuje především ke společenskovědním oborům, kde stát stále častěji uplatňuje různé formy zásahů a regulace, včetně represe, a dokonce kriminalizace nositelů názorů, které nejsou v souladu s oficiální politikou.

Stanovisko VV ÚV KSČM - 2. kolo prezidentských voleb

S ohledem na skutečnost, že pan Andrej Babiš požádal KSČM o podporu, hlasoval Výkonný výbor ÚV KSČM per rollam o této žádosti a podporu A. Babišovi schválil, a dálepřijal níže uvedené Stanovisko – výzvu.

Ke 100. výročí vzniku Svazu sovětských socialistických republik

»Dříve byla celá lidská mysl, cela její genialita, stvořena jen proto, aby jen některým poskytla všechny výhody technologie a kultury, zatímco jiné připravila o to nejnutnější. Nyní se všechny zázraky technologie, všechny výdobytky kultury stanou veřejným majetkem« (V. I. Lenin)

Vláda nereflektuje oprávněné požadavky pracovníků IZS ČR

KSČM požaduje stejný přístup vlády ke všem složkám Integrovaného záchranného systému ČR, tedy členům hasičského záchranného sboru, zdravotnickým záchranářům a policistům.

Česká republika porušuje své vlastní zákony

(10. 12. 2022) KSČM odmítá politicky motivované snižování důchodů selektivně vybrané skupině osob. V drtivé většině jde o tzv. starodůchodce. Toto snížení důchodů má umožnit novela zákona o důchodovém pojištění. Tu má do konce roku schválit Sněmovna, které novelu zákona vrátil…

KSČM odmítá zdražování veřejné hromadné dopravy

(Praha 10. 12. 2022) KSČM důrazně odmítá zdražování veřejné hromadné dopravy v ČR! V době rapidně se zhoršující ekonomické situace většiny obyvatel ČR nelze ještě více uvrhávat lidi do chudoby zdražováním základních veřejných služeb, mezi které veřejná hromadná doprava patří!

Státní rozpočet 2023: další past na občany

Deficit státního rozpočtu v příštím roce by měl dosáhnout 295 mld. korun a dluh státu překročí 3 biliony korun. To je schválený státní rozpočet pro rok 2023. Pravicová koaliční vláda Petra Fialy tak pokračuje v dosavadním trendu nerovnovážných rozpočtů, který před volbami v roce…

KSČM odmítá snahy o politické ovlivňování práce vědeckých pracovníků

V poslední době se objevuje stále více případů, kdy jsou lidé pracující ve vědeckých profesích ostrakizováni za svá vědecká zjištění, ať už jde o práci na poli historie, sociologie nebo politologie.

KSČM se zásadně staví proti dvojí kvalitě zdravotní péče

(V Praze dne 25. 11. 2022) Česká lékařská komora přišla s návrhem na zvýšení regulačního poplatku za lékařskou pohotovost, chtěla by zvýšit poplatek ze současných 90 Kč na 200 Kč. KSČM odmítala zavedení regulačních poplatků ve zdravotnictví již v dobách ministra Julínka. Navrhovala…

KSČM odsuzuje snahu o eskalaci konfliktu na Ukrajině

(Praha 16. 11. 2022) Komunistická strana Čech a Moravy se znepokojením sleduje vývoj události na hranici Ukrajiny a Polska, kde došlo v obci Przewodów v Lublinském vojvodství k výbuchu, který nepřežili dva lidé.

Mají krizi zaplatit obyčejní občané?

Tak to totiž navrhují vládní experti z Národní ekonomické rady vlády, tzv. NERV. Ta představila své návrhy opatření pro zlepšení ekonomické situace v České republice. Nepřekvapí, že většina opatření by měla především dopad na peněženky běžných občanů, nikoli na velké…

KSČM odsuzuje blokádu Kuby!

Ve čtvrtek 3. 11. proběhlo již 30. hlasování o rezoluci Valného shromáždění Organizace spojených národů s názvem „Nezbytnost ukončení ekonomického, obchodního a finančního embarga uvaleného Spojenými státy americkými vůči Kubě“. Kuba si při této příležitosti připsala další vítězství v řadě, když…

Ocenění Žena roku rozdávalo radost již popáté

Kategorie: Aktuality
Aktivní ženy v Komunistické straně Čech a Moravy, které svou veřejnou prací pro občany přispívají k rozvoji místních komunit v obcích a městech, kde žijí, a k rozvoji spolkového života byly v sobotu 22. října slavnostně oceněny v Praze. Ocenění Žena roku 2022 se…

Bez obalu s K. Konečnou - 42. týden

Dobrý den u Bez obalu s pořadovým číslem 42! Ten zahájím ohlédnutím za vzácným setkáním, v rámci kterého jsem 11. a 12. října měla možnost ve svém rodném regionu přivítat své kolegy z frakce The Left.

KSČM: Státní rozpočet nezajistí chod státu!

Současná schůze Poslanecké sněmovny PČR bude projednávat v 1. čtení návrh státního rozpočtu na rok 2023, který jí předložila nynější asociální a pravicová koaliční vláda Petra Fialy.

Bez obalu s K. Konečnou - 41. týden

Vážení čtenáři, minulý týden jste měli možnost přečíst si speciální díl věnovaný energiím. Jsem moc ráda, že se Vám líbil a poslali jste mi obrovské množství reakcí.

KSČM odmítá současné návrhy ministra Jurečky

Kategorie: Aktuality
Ministr práce a (a)sociálních věcí Marian Jurečka opět negativně perlí. Jako výsměch všem poctivě pracujícím se musí jevit jeho nejnovější návrh zvýšit od začátku příštího roku minimální mzdu na 41 % průměrné mzdy, což odpovídá zvýšení zhruba o 350 Kč.

V Ostravě jednali Europoslanci

Kategorie: Aktuality
AdmEuroposlanci z politické frakce The Left se v minulých dnech seznamovali s postupem transformace Moravskoslezského kraje.

Energetická krize aneb Mráz přichází z Bruselu

Žijeme v turbulentní době. Kapitalistická ekonomika se nachází v další její cyklické krizi, která je nyní spojena s imperialistickým konfliktem mezi USA-NATO-EU a kapitalistickým Ruskem na území Ukrajiny.

Bez obalu s K. Konečnou - 40. týden

Všechny Vás opět moc zdravím – tentokrát u speciálního dílu mého pořadu, v němž se podíváme na jedno z nejskloňovanějších témat posledních měsíců, dnů i týdnů! A vy už asi tušíte, že to bude otázka energií, kterým bude věnován celý…

Česká vláda na občany kašle!

Kategorie: Aktuality
Komunální volby a volby do třetiny Senátu PČR ukázaly na apatii větší části občanů České republiky. Jak jinak si vysvětlit skutečnost, že svého volebního práva využili 4 z 10 voličů. To za situace, kdy současný pětikoaliční slepenec ODS, KDU-ČSL, TOP…

Bez obalu s K. Konečnou - 39. týden

Minulý týden v Poslanecké sněmovně patřil druhému čtení novely letošního státního rozpočtu a zdá se, že oproti předchozím odhadům naroste schodek o dalších 45 miliard, na celkových 375 miliard korun. Minulou vládou původně schválený schodek 376,6 miliard současná Fialova vláda…

Bez obalu s K. Konečnou - 38. týden

Minulý týden byl samozřejmě ovlivněn zejména vrcholící kampaní a samotnými volbami. V první řadě bych chtěla moc poděkovat všem, kteří k volbám přišli. Bohužel více než polovina voličů zůstala doma.

Výzva k podpoře a účasti na demonstraci v Praze, Havířově, Karviné

Kategorie: Aktuality
Vedení strany se zabývalo přípravou dalších protivládních protestních akcí v měsíci září a v následujícím období.

Hlasy získané v letošních volbách považuje KSČM za jedny z nejcennějších

(Praha, 25. 9. 2022) Komunistická strana Čech a Moravy děkuje všem svým voličům i kandidátům za podporu v komunálních a senátních volbách. 

Bez obalu s K. Konečnou - 37. týden

V minulém týdnu se vláda konečně po půl roce rozhoupala k zastropování cen energií. I po něm budou Češti ale platit daleko více než Slováci, Němci, Francouzi, Portugalci i Španělé. Ještě na konci března letošního roku o tomto opatření prohlásil…

Bez obalu s K. Konečnou - 36. týden

Vrátím se ještě k minulém týdnu, kde jsem účast hnutí ANO, konkrétně Jany Mráčkové Vildumetzové, na kauze Dozimetr, komentovala. Stačilo několik dnů a na má slova došlo.

Pakt Ribbentrop-Molotov jako vlajková loď antikomunistické propagandy

Nedávno jsme si připomněli podepsání sovětsko-německého Paktu o neútočení ze dne 23. srpna 1939, známého jako Ribbentrop-Molotov Pakt. Každoročně se výše uvedené datum stává terčem útoku různých »specialistů« a »expertů« na dějiny druhé světové války ve světě internetu, a zejména…

Bez obalu s K. Konečnou - 35. týden

Děkuji, že jste se mnou letos už po 35. u hodnocení událostí předchozího týdne. A samozřejmě nemohu začít ničím jiným než demonstrací na Václavském náměstí. Mnozí z Vás se ptali, proč jsem nevystoupila

Bez obalu s K. Konečnou - 34. týden

Premiér Fiala minulý týden prohlásil, že ceny elektřiny se vymkly takovým způsobem, jaký nikdo nečekal. Že budeme čelit energetické krizi se přitom předpokládalo již v prosinci, kdy byl Fialův kabinet jmenován.

Bez obalu s K. Konečnou - 33. týden

Zatímco banky nadále rekordně bohatnou, běžní lidé chudnou a premiér se přitom dopouští kiksů, které situaci nikomu neulehčují. Tak by se dal shrnout další týden v České republice, nápadně se podobající týdnům předchozím.

Hlas pro KSČM je hlasem proti Fialově vládě!

Kategorie: Aktuality
Na obyvatele a ekonomiku ČR se řítí katastrofa nevídaných rozměrů. Dramatický růst cen potravin, energií, pohonných hmot a dalšího zboží i služeb představuje smrtící koktejl. Kritická je především situace s růstem cen energií.

Josef Skála v Ostravě

Kategorie: Aktuality
Josef Skála v Ostravě. Zeptali jsme se jej nejen na propbíhající prezidentskou kampaň, ale i pohled a hodnocení sobotní demonstrace v Praze 3 . 9. 2022

Komunisté vyzývají předsedu vlády Fialu k rezignaci

Komunistická strana Čech a Moravy vyzývá předsedu vlády České republiky Petra Fialu k rezignaci.

KSČM stojí za oprávněnými požadavky zaměstnanců

(Praha, 15. srpna 2022) Pravicová vláda Petra Fialy dlouhodobě ignoruje oprávněné požadavky části státních zaměstnanců, kteří mají v současné situaci, kdy raketovým tempem roste inflace, již dva roky zmražené mzdy.

KSČM: Nezodpovědná politika vlády vede lidi do bídy

(Praha, 12. srpna 2022) Je až s podivem, nakolik je při současné situaci vláda Petra Fialy sebevědomá. Inflace roste raketovým tempem, stále více lidí se dostává na hranici chudoby.

Bez obalu s K. Konečnou - 32. týden

I další srpnový týden přinesl zprávy potvrzující trend posledních měsíců, jehož efekt vláda svou nečinností a odmítáním pomoci občanům v nouzi pouze prohlubuje – Češi chudnou! To je dost znepokojující zpráva sama o sobě, ovšem to, co ji dělá ještě…

Bez obalu s K. Konečnou - 31. týden

Ještě, než se dostaneme ke dvěma nejprobíranějším tématům uplynulého týdne, což byl bezesporu obrovský požár v Hřensku a zásah policie na mítinku Andreje Babiše, vraťme se zpět ke kauze, která ještě před nedávnem plnila titulky novin i hlavní zpravodajské relace.

Tentokrát to nebude v Norimberku

Když se na konci II. světové války vítězné mocnosti dohodly, že proces s nacistickými zločinci bude v Norimberku, mělo to symbolický význam.

Pseudopolitika sociálních demokratů a jiných ''pokrokových" stran

Sociální demokraty evropských států s EU spojují silné vazby a jádrem jejich úspěšného vztahu je propaganda socialistů za "lepší" a "lidovější" EU, pokud jsou u kormidla moci.

Bez obalu s K. Konečnou - 30. týden

děkuji, že čtete už 30. vydání Bez obalu v letošním roce. Při té příležitosti jsem se rozhodla, že si dnes uděláme speciální vydání.

Vymažeme FIALOVOU

Komunistická strana Čech a Moravy zahájila celoroční kampaň se sloganem "Vymažeme fialovou", kterým KSČM důrazně odmítá politiku vládní koalice.

KSČM proti zákazu Komunistické strany Ukrajiny

KSČM co nejrozhodněji protestuje proti nedávnému rozhodnutí ukrajinské justice o trvalém zákazu Komunistické strany Ukrajiny a o zabavení veškerého jejího majetku.

Bez obalu s K. Konečnou - 29. týden

Vážení čtenáři, milé čtenářky, minulý týden, hned po dokončení předchozí dílu Bez obalu, na mě vyskočil titulek, který mi opravdu neskutečně hnul žlučí. Ekonomického „experta“ ODS pana Skopečka a jeho slavné návrhy jsme v Bez obalu už měli.

Bez obalu s K. Konečnou - 28. týden

Vážení čtenáři, milé čtenářky, uplynulé dny se na české politické scéně nesl\ v duchu pokračující neuvěřitelné rusofobie, siláckých gest a řečí a pravicové nenávisti vůči lidem, kteří zastávají jakýkoliv jiný názor, než je ten vládní. To všechno má podle mě…

Bez obalu s K. Konečnou - 27. týden

Vážení čtenáři, milé čtenářky, zvýšení daní, o kterém se v politických kuloárech šuškalo již několik posledních týdnů, začíná nabírat konkrétních obrysů. Je potřeba se ptát – jak se toto zvýšení dotkne běžného občana.

61. let od tragedie na dole Dukla

Kategorie: Aktuality
Ve čtvrtek 7. července dopoledne se na hřbitově v Havířově Šumbarku konala pietní vzpomínková akce, kde si účastníci položením kytic k památníku připomenuli tragickou událost, největší důlní tragédii.

Bez obalu s K. Konečnou - 26. týden

Máme tady další průzkum poukazující na alarmující ekonomickou situaci českých domácností. Je smutným faktem, že z podobných průzkumů se v uplynulých týdnech stává pomalu evergreen.

Bez obalu s K. Konečnou - 25. týden

Je před námi další díl Bez obalu, v němž se podíváme ještě blíže na kauzu kolem Hlubučka, neboť dostala nový rozměr. Pak se vrátíme k projevu Petra Fialy k občanům, předraženému bydlení a blíže si představíme situaci v Kolumbii, kde…

KSČM požaduje demisi vlády Petra Fialy

Farský, Polčák, nedávno zesnulý Michalík, Hlubuček a teď Gazdík, vedení a „elita“ STAN. Všichni z nich museli v průběhu necelých osmi měsíců po volbách do Poslanecké sněmovny PČR rezignovat, neboť jejich chování bylo v rozporu se zákony České republiky, bylo…

Bez obalu s K. Konečnou - 24. týden

Česko má za sebou tropický týden, ovšem ještě větší horko bylo v uplynulém týdnu na pražském zastupitelstvu i ve vládních řadách.

Bez obalu s K. Konečnou - 23. týden

Další týden se znovu nesl ve znamení nečinnosti vlády v boji s hyperinflací a zaměřování se na podružné problémy, jejichž řešení životy lidí v České republice nijak nezlepší.

Bez obalu s K. Konečnou - 22. týden

Před pár dny vstoupilo v platnost slavné snížení spotřební daně u pohonných hmot o korunu a padesát haléřů na litr. Krok, který Fialova vláda slavně oznamovala za přítomnosti všech médií na tiskové konferenci a který se měl stát symbolem boje…

Otevřený dopis vládě ČR

Kategorie: Aktuality
Otevřený dopis vládě ČR, který  dnes 3.6.2022 odeslali členové a členky Výkonného výboru KSČM Vládě České republiky.

Bez obalu s K. Konečnou - 21. týden

V něm bych znovu ráda otevřela téma transparence, kterou se Fialova vláda a hlavně Piráti při svém nástupu do úřadu tak zaklínali. Po téměř půl roce vládnutí se nyní můžeme ohlédnout zpět i na to, jak se této vládě daří…

Aplikace KSČM pro mobilní telefony

Kategorie: Aktuality
Pro ty, kteří používají "chytrý" telefon, připravila KSČM svou aplikaci, lterou si můžete nainstalovat. Zatím funguje pro systém android. Aplikaci najdete v Google play.

Bez obalu s K. Konečnou - 20. týden

Už po dvacáté Vás letos zdravím u Bez obalu!

Prohlášení XI. sjezdu KSČM

Vážení spoluobčané, my, delegátky a delegáti XI. sjezdu KSČM konaného ve dnech 14. – 15. května 2022 v Brně, se na vás obracíme s následujícím prohlášením.

Bez obalu s K. Konečnou - 19. týden

Pomalu, ale jistě, se blíží letní prázdniny, a tedy i čas dovolených. V minulém týdnu v této souvislosti byly zveřejněny závěry české turistické centrály Czech Tourism, podle kterých nemá letos peníze na zahraniční dovolenou až 44 % dotázaných.

Bez obalu s K. Konečnou - 18. týden

Je za námi první, ryze květnový týden, který opět na politické scéně přinesl mnoho zajímavého. Než se k tomu, ale dostaneme, tak mi dovolte, abych poděkovala Vám všem, kteří jste v uplynulých dnech vzpomenuli na naše osvoboditele.

K osvobození Československa

Kategorie: Aktuality
Druha světová válka byla nejstrašnější válka v historii lidstva. Odpor proti německým nacistickým zotročovatelům se projevil jak ve Slovenském národním povstání, tak i v protinacistickém odboji a v povstání na území Protektorátu.

Připomněli jsme si 77. výročí osvobození Karvinska

Kategorie: Aktuality
Jsou události, které je třeba si neustále připomínat... V těchto dnech si připomínáme 77. výročí osvobození republiky a ukončení druhé světové války v Evropě.

Nejstrašnější válka v historii lidstva s miliony obětí, to byla 2. světová válka. Nezapomínáme!

Kategorie: Aktuality
V těchto dnech oslavujeme povstání českého lidu, který se postavil na odpor fašismu.

Zas se k nám vrátil 1. máj, ten z nejkrásnějších svátků a my jsme jej řádně oslavili

Kategorie: Aktuality
Po koronavirové epidemii, která výrazně ovlivnila činnost všech a všeho, jsme letos konečně zase uspořádali oslavy Svátku práce.

Bez obalu s K. Konečnou - 17. týden

Odstartoval nám měsíc květen. Měsíc, na jehož začátku máme každoročně prostor se zamyslet nad zásadními hodnotami lidské existence, jako jsou práce, svoboda a samozřejmě láska.

Týdeník NAŠE PRAVDA

Kategorie: Aktuality
V pátek 29. dubna 2022 vyjde první číslo týdeníku Naše pravda, který nahrazuje do tohoto čtvrtka vycházející deník Haló noviny.

Informace z jednání 25. Zastupitelstva města Havířov 25. 4. 2022

Kategorie: Aktuality
Na programu zastupitelstva bylo 35 bodů a jednání trvalo necelé 2 hodiny včetně desetiminutové přestávky a interpelací. V úvodu jednání primátor oznámil rezignaci Bc. Daniela Pawlase na funkci zastupitele. Na příštím jednání zastupitelstva by měl složit slib a ujmout se…

Bez obalu s K. Konečnou - 16. týden

Máme za sebou 16. týden a já Vás vítám u dalšího Bez obalu.

Všem komunistům před prezidentskými volbami

Kategorie: Aktuality
Strana jde jinak, než minule, i do prezidentských voleb. Tentokrát kandidujeme sami. ÚV KSČM tím pověřil mne. S návrhem přišla Kateřina Konečná. Opřela ho o silné argumenty. Sdílí je většina strany. Takovou důvěru nelze zklamat. Vykonám pro to maximum.

Bez obalu s K. Konečnou - 15. týden

O americké vojenské základně na českém území jsme mluvili už v minulém týdnu. Vládu podle mého soudu zaskočila vlna odmítavých reakcí, a tak jim raději jejich mediální poradci, z nichž mnozí stojí české občany nemalé peníze, doporučili, aby z toho…

KSČM odmítá cizí vojenské základny na našem území!

KSČM co nejrozhodněji odsuzuje skandální výroky členů pravicové vlády Petra Fialy o možném umístění cizích vojenských základen na našem území. Ministryně Jana Černochová otevřeně avizovala jednání o zřízení americké vojenské základny, které chce zahájit při své plánované návštěvě USA

Bez obalu s K. Konečnou - 14. týden

V minulém – 14. týdnu roku 2022 – jsem se účastnila jednání Evropského parlamentu, které bylo tentokrát hojně mediálně sledované, neboť se hlasovala výzva, aby unijní státy přestaly odebírat plyn, ropu, uhlí i jaderné palivo z Ruska.
Štítky: Ukrajina Rusko válka

Špinavé hry prozápadních médií

Probudili jsme se v jiném světě – byl nejčastější titulek západních sdělovacích prostředků po nepřijatelné ruské invazi na Ukrajinu. Dennodenně nám média hlavního proudu servírují obrázky dětí zavřených v krytech nebo stanicích metra a zoufalství lidí, kteří se dívají, jak…

Bez obalu s K. Konečnou - 13. týden

Máme za sebou další událostmi nabitý týden a bohužel musím konstatovat, že při pouhém pohledu na novinové titulky 13. týdne roku 2022 se nedivím, že čím dál více lidí propadá skepsi a budoucnost České republiky přestávají vidět růžově i ti…
Štítky: Ukrajina Rusko válka

K rozhodnutí summitu NATO

Rozhodnutí summitu NATO a prohlášení jeho generálního tajemníka Jense Stoltenberga svědčí o eskalaci imperialistické války na Ukrajině.

Bez obalu s K. Konečnou - 12. týden

Skončil 12. týden roku 2022… Když jsem před několika měsíci začala pravidelně vydávat své týdenní souhrny Bez obalu, bylo mi jasné, že s tehdy ještě nastupující asociální pravicovou vládou nebude o dostatek materiálu nouze.
Štítky: Ukrajina Rusko válka

Zdražování NE, potravinové soběstačnosti ANO!

KSČM dlouhodobě upozorňuje na potravinovou závislost České republiky a s tím související absolutně neúměrné zisky zahraničních dodavatelů. Ceny potravin jsou u nás mnohdy vyšší než v Německu či jiných státech! Rostou ceny masa, ovoce, zeleniny, mouky, v podstatě všech potravin.

Bez obalu s K. Konečnou - 11. týden

Máme před sebou další – už 11. díl Bez obalu a já Vás u něj vítám a děkuji za všechny pozitivní reakce na předchozí díly. Moc si toho vážím.
Štítky: Ukrajina Rusko válka

Krajská konference KSČM zakončila tak etapu okresních konferencí v Moravskoslezském kraji.

Kategorie: Aktuality
V pátek 18. 3. proběhla v Ostravě Krajská konference KSČM a zakončila tak etapu okresních konferencí v Moravskoslezském kraji. Kromě pozvaných delegátů se jí zúčastnili i pozvaní hosté. Srdečně přivítaná zde byla i předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, místopředseda Leo Luzar…

Bez obalu s K. Konečnou - 10. týden

Začínám být alergická na slova, že svoboda něco stojí, nebo bezpečnost je drahá a musíme rozjet kolo válečného zbrojení. Je mi líto každé oběti ve všech válkách.
Štítky: Ukrajina Rusko válka

Okresní konference

Kategorie: Aktuality
V sobotu 12. března proběhla v Karviné Okresní konference KSČM. 33 delegátů, kteří zastupovali základní organizace, rozhodlo o vedení okresu pro další období.
Štítky: KSČM

Nečinnost vlády musí skončit!

Vláda Petra Fialy stále neřeší dramatické zdražování v ČR, zejména prudký růst cen potravin a energií. KSČM požaduje okamžité zásahy, chránící zájmy občanů ČR.

Zamyšlení nad obrovským pokrytectví, které tak velice rozkvetlo

Tento můj příspěvek bude trochu delší, ale doufám že se najde aspoň pár lidí, kteří si ho přečtou do konce. Sedím na pařezu v lese u řeky a přemýšlím co se to s lidmi děje. Mám na mysli to obrovské…

Bez obalu s K. Konečnou - 9. týden

Ještě, než se podíváme na události minulého týdne, tak dovolte, abych při příležitosti dnešního Mezinárodního dne žen poděkovala všem ženám. Maminkám, babičkám, tetám, dcerám, uklízečkám, prodavačkám, doktorkám, sestřičkám, zkrátka všem ženám, které dělají náš svět hezčím.

Tak šel čas s Ukrajinou.

Nedávno byl v parlamentních listech otištěn článek Generála Pelze analyzující Ukrajinu v čase. Přinášíme přetisk článku. Zbytek je již na čtenářích.

Bez obalu s K. Konečnou - 8. týden

Všude okolo nás se valí zprávy z rusko-ukrajinského konfliktu. Já si k tomu dovolím čtyři poznámky:
Štítky: Ukrajina Rusko válka

Prohlášení Světové rady míru k otevřené eskalaci vojenských akcí na Ukrajině a v jejím okolí

Světová rada míru je hluboce znepokojena nedávným vývojem na Ukrajině, kde došlo k vojenské eskalaci.

Neschopnost a pasivita vlády ohrožuje sociální smír

Rozpočtové provizorium být nemuselo! Jeho zdůvodnění byly jen silácké řeči. Ve skutečnosti však vláda nenavrhla rozpočet nijak zásadně nový.

KSČM prosazuje mírové řešení situace na Ukrajině

KSČM soustavně protestuje proti neustále se zhoršující mezinárodní situaci související s eskalací konfliktu ve východní Evropě
Štítky: Rusko Ukrajina NATO EU USA

K Ruské invazi na Ukrajinu

30 let po rozpadu Sovětského svazu a svržení socialismu, který mnozí oslavovali, protože měl učinit svět „mírovějším“ a „bezpečnějším“, vypukla na evropské půdě další imperialistická válka.

Vláda začala cenzurovat nepohodlné názory.

Internetové sdružení CZ.NIC po „konzultacích“ s bezpečnostními složkami státu a na základě doporučení vlády zablokovalo osm dezinformačních webů. Stránky v souvislosti s invazí Ruska na Ukrajinu ohrožovaly českou národní bezpečnost.

Ukrajinská krize, počátek a její důsledek.

Jak vlastně začala „Ukrajinská krize“ Evropská unie nutila Ukrajině nepřijatelnou asociační dohodu a ukrajinský prezident Viktor Janukovyč jí odmítl podepsat, čímž nastal tzv. „Majdan“.

K rozhodnutí uznání „Lidových republik“ Doněcka a Luganská

Rozhodnutí Ruské federace přistoupit k uznání tzv. „Lidových republik“ Doněcka a Luganská, které se v roce 2014 odtrhly od Ukrajiny v oblasti Donbasu, je dalším krokem, který situaci v tomto regionu dále komplikuje a vede v eskalaci imperialistického soupeření, v…

Stanovisko vedení KSČM k vyostřené situaci mezi Ruskem a Ukrajinou

KSČM soustavně protestuje proti aktuálnímu dramatickému zhoršení mezinárodní situace v Evropě a hrozbě nového válečného konfliktu.
Štítky: Rusko Ukrajina NATO EU USA

Bez obalu s K. Konečnou - 7. týden

Na začátek bych se s Vámi jen chtěla podělit o jeden úsměvný moment. Pamatujete si, jak Andrej Babiš vykřikoval, že s Piráty nikdy? Tak víte, co se stalo v Plzeňském kraji? Babišovo ANO se spojilo právě s Piráty a dokonce…
Štítky: ANO Piráti STAN

Městská konference v Havířově

Kategorie: Aktuality
Za účasti předsedkyně OV KSČM Jany Pohludkové proběhla v pondělí 21. února Městská konference KSČM v Havířově.

Protest proti přítomnosti vojsk USA na našem území a nebezpečí války

Kategorie: Aktuality
Pražská KSČM ve spolupráci s dalšími organizacemi a spolkym zspořádala v neděli 20. února před budovou Velvyslanectví USA PROTIVÁLEČNÝ MÍTINK.

Pomozte sesbírat podpisy pro Josefa Skálu – kandidáta na prezidenta

Kategorie: Aktuality
Komunisté vysílají do volby prezidenta člena pražské organizace a bývalého místopředsedu ústředního výboru Josefa Skálu. Prezidentské volby, které rozhodnou o nástupci Miloše Zemana,

Jsme proti eskalaci ve východní Evropě

My komunisté vyjadřujeme své nejhlubší znepokojení nad eskalací napětí ve východní Evropě a zejména kolem Ukrajiny, způsobené především rostoucí agresivní expanzí USA - NATO do východní Evropy, jeho masivním rozmístěním jednotek od Baltského moře do Bulharska a vytvoření pásu směřujícího…

Konečná (KSČM): Zdražení energií dopadlo na naší zemi jako kladivo

Kategorie: KSČM v médiích
Brutální zdražení energií už není problém jen nízkopříjmových rodin nebo lidí na okraji společnosti. Toto razantní zvýšení nákladů se začíná podepisovat i na podnikatelské sféře. Někteří výrobci dokonce uvažují o přesunu svých firem do jiných zemí. Malí a střední, kteří…

Informace o přesunu vojsk USA přes naše území a protestních akcích

Kategorie: Aktuality
Dnes v noci by se měly přes území České republiky začít přesunovat jednotky armády USA. Celkem přes Českou republiku v rámci vojenských manévrů Saber Strike 2022 přejede šest konvojů, které budou rozděleny do několika menších skupin.

Bez obalu s K. Konečnou - 6. týden

Kromě úspěchů našich olympioniků jej stejně jako týdny předešlé charakterizovaly také zmatky a absolutní amatérismus Fialovy vlády, kde levá ruka neví, co dělá pravá. Proti zcela chaotickému způsobu vládnutí současné koalice se také začíná ozývat čím dál více odborníků napříč…

CO SKRÝVAJÍ ZA TISKOVKOU?

Mýliti se, je sice lidské, ale nesmí se za tím omylem schovávat podraz. Vzpomínáte ještě... - sobota 17. dubna loňského roku... a takřka mobilizační tisková konference předsedy vlády Babiše a ministra vnitra Hamáčka k Vrběticím, na níž premiér kromě jiného…
Štítky: Vrbětice

KSČM k návrhu státního rozpočtu na rok 2022

Vláda Petra Fialy odmítla Babišův návrh rozpočtu z října 2021 – nový návrh schválila 9. února s cílem ukončit v březnu rozpočtové provizorium a pokrátit deficit (původně 377 mld. korun) o cca 100 mld. korun, aniž by však sáhli na…

KSČM: dost bylo nekvalitních a drahých potravin!

Rostoucí inflace představuje enormní finanční zátěž pro mnoho domácností. Vedle růstu cen za bydlení, energie a dopravu, je velkým problémem zdražování potravin. Řada rodin, seniorů a osamělé žijících občanů už má problém koupit i základní potraviny!
Štítky: Potraviny

KSČM odsuzuje válečnou politiku české vlády!

KSČM rozhodně protestuje proti neskrývaným válečnickým ambicím pravicové vlády ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů.
Štítky: NATO Ukrajina USA

Konečná: Mluvit se o tom nesmělo, tancují jak USA píská. Prodané Slovensko. A co naše vláda?

Kategorie: KSČM v médiích
„To, co předvedla slovenská vláda s prezidentkou Čaputovou, je ukázkové chování vazala. Naprosté servility vůči USA,“ říká k „obranné dohodě“ mezi Slovenskem a USA, europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná. Obává se, že podobného chování se můžeme dočkat i od…

Bez obalu s K. Konečnou - 5. týden

Kauza Turów mnohým dosavadním fandům pětikoalice snad otevřela oči. Ukázala absolutní neschopnost Fialovy vlády vyjednávat v zahraničí ve prospěch naší země.

Jihlava - Demonstrace za mír

Kategorie: Aktuality
AdV sobotu 5. února, se na náměstí v Jihlavě sešli ti,odmítají válečné dodávky a zvyšování napětí mezi USA, EU, Ukrajinou a Ruskou federací. Demonstraci za mír uspořádal OV KSČM.

V bahně kapitalistické společnost

Historie mnohokrát dokázala, že strůjcem válek a různých konfliktů není nikdo jiný než samotný kapitalismus. Kapitalismus vždy viděl východisko z krize v přerozdělování území a světových trhů vojenskými prostředky.

Ostrava hledá nového dodavatelé energie, ten původní krachnul

Po krachu společnostiLumius ze Sviadnova,hledá Ostrava nového dodavatele elektrické energie pro magistráti desítky městských organizací včetně zoo.
Štítky: energie Ostrava Babka

Bez obalu s K. Konečnou - 4. týden

Dnešní díl Bez obalu nemůže být o ničem jiném než o dění na Ukrajině. Za poslední týden toto téma plnilo zahraniční i naše média. Zvláště poté, co se rozhodla naše vláda věnovat na Ukrajinu vojenskou munici. Podle všeho u toho…

V Praze se uskutečnil protest proti zbrojním dodávkám na Ukrajinu a NATO

Kategorie: Aktuality
V sobotu 29. ledna se v Praze před budovou Generálního štábu Armády České republiky uskutečnil mírový protest proti zbrojním dodávkám na Ukrajinu.
Štítky: NATO Praha protesty

České vojáky na Ukrajinu? A dost! Šéfka KSČM vypěnila. Je připravena akce

Kategorie: KSČM v médiích
„Aliance, která vybombardovala Jugoslávii i Libyi, poslala vojáky do Afghánistánu a Iráku, křičí, že jde na Ukrajinu chránit mír. To musí přijít naprosto šílené každému, kdo o tom aspoň trochu přemýšlí,“ říká k situaci kolem Ukrajiny europoslankyně a předsedkyně KSČM…

Den, kdy byl osvobozen koncentrační tábor Auschwitz-Birkenau (Osvětim-Březinka)

27. ledna 1945 byl Rudou armádou osvobozen německý koncentrační a vyhlazovací tábor Auschwitz-Birkenau (Osvětim-Březinka).

Bez obalu s K. Konečnou - 3. týden

Vážení čtenáři, přináším Vám další díl Bez obalu, kde se dozvíte, k jakým paradoxům dochází při nesmyslném tlaku na útlum těžby uhlí; připomeneme si také, koho Havel před 32 lety svou amnestií propustil na svobodu, a oživíme si sliby představitelů…
Štítky: Vláda

Luzar (KSČM): Kde najít peníze pro státní rozpočet?

Kategorie: KSČM v médiích
Chlubení se vlastními úspěchy je zvykem známých osobností a vídáme i čteme o tom skoro každý den. Občas však přeci jenom něco překvapí.

Aktuální informace ze Zastupitelstva dne 24. 1. 2022

Kategorie: Aktuality
Zastupitelstvo se opět konalo v omezeném režimu kvůli nadále trvající nepříznivé epidemické situaci. Ještě před jeho začátkem nás čekalo jedno překvapení – všichni zastupitelé museli absolvovat antigenní test na COVID19, který provedl zdravotnický pracovník. Výjimku měli pouze ti, kteří podstoupili…

Strachoň: Jen krátce k dovozu uhlí z Austrálie

Když jsem si přečetl zprávu o tom, že se na zkoušku doveze cca 1100 tun uhlí po vodě z Rotterdamu do Děčína, tak jsem si v duchu řekl, že něco tady opravdu nemá logiku.

Vítejte v blázinci

Napadlo by vás třeba to, že zavřeme šachty a budeme dovážet do Ostravy uhlí? A co kdyby vám ještě k tomu někdo řekl, že to uhlí bude třeba z Austrálie? Dnes je to krutá zkušenost.
Štítky: OKD těžba uhlí

Vládní dar Ukrajině. Včera munici, dnes vojáky.

Situace se na Ukrajině stále více eskaluje. Česká republika nezůstává stranou a notně přikládá pod kotel svá polínka. Ještě včera to byla nabídka daru v podobě munice, dnes už se uvažuje i nabídnutí „pomoci“ v podobě živé síly, tedy českých…

KSČM odmítá vládní dar munice na Ukrajinu!

Aktuální návrh ministerstva obrany, vycházející z agresivní politiky paktu NATO, ještě více eskaluje současné napětí a hrozby války v Evropě. Mezinárodní smlouva o obchodu se zbraněmi, kterou se vláda zřejmě neobtěžovala zabývat, přitom zakazuje prodávat zbraně tam, kde by mohly…
Štítky: Vláda

Rusko neohrožuje NATO, naopak je to NATO kdo ohrožuje Rusko

Neefektivní jednání ministrů zahraničí USA a Ruska v Ženevě, jejich neschopnost se dohodnout ani na předmětu jednání, provází v posledních hodinách napětí v agresivní rétorice a vojenských provokacích USA – NATO s kapitalistickým Ruskem.

Česko jako válečný štváč? Vláda chce prodat Ukrajině zbraně a munici. Názor Lea Luzara

Kategorie: KSČM v médiích
Vláda hazarduje s válkou na Ukrajině. Po vojácích chce Fialův kabinet poslat do válčící země zbraně a munici. Kyjev si má říct, čím chce střílet po Donbasu.

Vladimir Lenin: Muž, který změnil běh dějin

Bylo to na úsvitu 21. ledna 1924, když srdce největšího revolucionáře moderních dějin Vladimira Iljiče Uljanova přestalo bít. Leninovi, vůdci Velké říjnové socialistické revoluce z roku 1917 a architektu prvního socialistického státu na světě, bylo 54 let.

Bez obalu s K. Konečnou - 2. týden

V posledním týdnu se to v televizi i na sociálních sítích hemžilo prohlášeními k hlasování o důvěře vlády. Dvaadvacet hodin řečnění, kterého jsme byli svědky při hlasování v Poslanecké sněmovně, na úrodnou půdu nepadlo.
Štítky: Vláda

O čem média mlčí – na Slovensku se protestuje proti americkým základnám.

Na Hviezdoslavovým náměstí v Bratislavě, kde se nachází americká ambasáda, v sobotu 15. ledna protestovaly stovky lidí. Do ulic je vyhnala obranná smlouva s USA.

My ale nechceme evropskou federaci, pane poslanče Farský

Mimo jednání v PS ohledně vyslovení důvěry nové české vládě je předmětem zájmu výzva bývalého předsedy TOP 09 M. Kalouska směrem k poslanci Farskému (STAN), aby se vzdal mandátu poté, co byla zveřejněna jeho dlouhodobá stáž v USA.
Štítky: Farský USA poslanec

Máme to, co nikdo nechtěl.

Názory disidentky a chartistky, spisovatelky Lenky Procházkové. Zrovna ode mě to asi zní divně, ale musím říci, že život v normalizaci nebyl tak šedivý, stísněný a uniformní, jak se dnes píše v učebnicích. Byl v něm prostor pro soudržnost a…

KSČM je zásadně proti snížení ochrany zaměstnanců a privatizaci veřejných služeb

VV ÚV KSČM dne 14. ledna 2022 schválil stanovisko KSČM k aktuální politické situaci: Vláda Petra Fialy tento týden při hlasování o důvěře vlády v Poslanecké sněmovně představila priority svého vládnutí v programovém prohlášení. Tento dokument je plný nedoložených slibů,…
Štítky: Vláda

Šikana u Pirátů. Ne poprvé. Šéfka KSČM Konečná velmi jasně

Kategorie: KSČM v médiích
Novou vládu tady máme jen pár týdnů, těžko něco hodnotit. Ale přesto, paní poslankyně, jak vnímáte její postoj například v boji s covidem? Velmi diskutovaný je například návrh na takzvanou „pracovní karanténu“. Ministr Válek za to dokonce dostal na sociálních…

Na Slovensku zřejmě vznikne vojenská základna USA. Hrozí to i ČR?

Vláda Slovenské republiky ve středu 12. ledna odsouhlasila přijetí dohody o spolupráci se Spojenými státy v oblasti obrany. Nyní ji ještě musí schválit Národní rada a ratifikovat prezidentka Zuzana Čaputová. Pokud k tomu dojde, tak na Slovensku zřejmě vznikne vojenská…

Současné události v Kazachstánu jsou důsledkem rozpadu Sovětského svazu a porážky socialismu před 30 léty.

V těchto dnech sleduje celý svět dění ve středoasijském Kazachstánu. Nejen z pohledu KSČM jsou tamní události důsledkem rozpadu Sovětského svazu a porážky socialismu v zemi, po které následovala privatizace národního bohatství, zbídačení obyvatelstva, rozsáhlá korupce a nepotismus, antikomunismus, etnické…

Licoměrný přístup státu

Kategorie: KSČM v médiích
Příspěvky na bydlení se kvůli razantnímu zdražení energií zřejmě zvýší. Na dávky navíc dosáhne širší okruh lidí. Předpokládá to vládní novela o státní sociální podpoře, kterou s úpravou schválila Sněmovna zrychleně ve stavu legislativní nouze. Novela nyní zamíří k posouzení…

Bez obalu s K. Konečnou - 1. týden

Moc Vás zdravím u Bez obalu, v němž se budeme zabývat událostmi, které přinesl první týden roku 2022. A nebylo jich málo!

Poslanecký mandát jako vedlejšák

Jan Farský oznámil, že odlétá na půlroční stáž do Spojených států. Rozhodl se přijmout půlroční stipendium ve Spojených státech.
Štítky: Farský STAN poslanec

Politických trafikantů přibylo jako hub po dešti

Politických trafikantů přibylo jako hub po dešti. Nejprve ke slovu trafika. To je odvozené od slova traffico tedy italského výrazu pro obchod. Politická trafika zjednodušeně znamená, že se jedná o obsazení čestných nebo placených funkcí ve státě lidem, kteří byli…
Štítky: trafika Piráti ODS

Pracovní karanténa - to nevymyslíš

Včera byla zveřejněná zpráva, že ministr Válek chystá takzvanou pracovní karanténu. Tedy, že „pozitivně testovaný“ bude dále chodit do práce a karanténu trávit v práci prací.

Prohlášení Ústřední rady SKS-KSSS k událostem v Kazachstánu

Kategorie: Aktuality
Situace v Kazachstánu je nepřehledná. Je zde vlna protestů, jsou zde dokonce už i mrtví. Zde přinášíme stanovisko – Prohlášení Ústřední rady SKS-KSSS k událostem v Kazachstánu.

Benešovy dekrety stále trnem v oku

Benešovy dekrety jsou stále některým trnem v oku. Byl jsem zvědav, kdo po volbách jako první zvedne otázku platnosti či zrušení Benešových dekretů. Pokud by tento požadavek zazníval přímo od Sudetoněmeckého landsmanšaftu, nebylo by na tom nic divného. Hlasy pro…

Zabloudili Piráti na otevřeném moři?

Na jedné straně máme hnutí a strany, které jsou všemožně umlčovány a napadány, jako například my komunisté, a na druhé jiné, kterým se dostává všemožné masivní podpory. V první řadě se jedná o Piráty, kteří se tváří pomalu jako vlastenecká…
Štítky: Piráti

Zdanit či nezdanit důchody.

Aspoň takové jsou závěry z vánočního poselství prezidenta republiky Miloše Zemana. Prezident navrhuje zrušit všechny daňové výjimky bez výjimky.

Strachoň : Vláda jede na jedničku

Kategorie: KSČM v médiích
Měl by jí ale někdo sdělit, že stát není vozidlo s automatem, ale s manuálem, a je potřeba zařadit dvojku, pak trojku a trochu se rozjet.

Bez obalu s K. Konečnou - 51-52. týden

Vážení přátelé, jsem moc ráda, že Vás mohu přivítat u dalšího – letos prvního – dílu mého pořadu, který však bude reflektovat ještě události končícího roku 2021. Než se do toho pustíme, tak mi dovolte, abych Vám všem ještě jednou…

HLEDAT

NOVINKY na WEBECH

Došlo poštou