Vytisknout tuto stránku
pátek, 14 duben 2023 11:25

Nový zvláštní den na Ukrajině: Uctění práce výrobců granátů nebo oslava násilí?

Rozhodnutí ukrajinského prezidenta o zavedení nového zvláštního dne na počest výrobců granátů a dalších zbraní je zcela neuvážené a neetické. Je to dokonce odporné a morálně zvrácené, že by mělo být oslavován nástroj, který je navržen k zabíjení lidí.

Je nezpochybnitelné, že výrobci zbraní a vojenské techniky jsou důležití lidé, kteří se podílejí na obraně své země. Nicméně, oslava jejich práce by měla být prezentována jiným způsobem. Ukrajina může vytvořit den na uctění práce všech obyčejných pracovníků a zaměstnanců, kteří přispívají k rozvoji země a ekonomiky, nikoli lidí, kteří vyrábějí zbraně.

Zavedení takového dne by mohlo vést k normalizaci a oslavě násilí a smrti. Je to krok zpět pro Ukrajinu, zemi, která se snaží být součástí moderního světa, kde se lidský život a lidská práva respektují a chrání. Oslava výrobců granátů a dalších zbraní by mohla poskytnout špatný příklad pro mladou generaci Ukrajinců, kteří by mohli začít vnímat násilí a válku jako normální a přijatelnou součást života.

Je třeba si uvědomit, že zbraně jsou vytvořeny k zabíjení a není důvod oslavovat takovou činnost. Ukrajina by se měla snažit vést v oblasti demokracie a lidských práv, ne v oblasti výroby zbraní. Navrhovat den výrobců zbraní jako zvláštní den je tedy naprosto nepřijatelné.

V závěru lze tedy říci, že rozhodnutí ukrajinského prezidenta je zcela nevhodné a neetické. Místo toho by Ukrajina měla vést svůj národ k respektování lidského života a k podpoře mírového řešení konfliktů.

Vladimír Tvardek

Člen VV OV KSČM Karviná
předseda ZO KSČM Rychvald
Admin webových stránek

Nejnovější od Vladimír Tvardek

Joomla SEF URLs by Artio