Vytisknout tuto stránku
sobota, 08 leden 2022 09:06

Prohlášení Ústřední rady SKS-KSSS k událostem v Kazachstánu

Situace v Kazachstánu je nepřehledná. Je zde vlna protestů, jsou zde dokonce už i mrtví. Zde přinášíme stanovisko – Prohlášení Ústřední rady SKS-KSSS k událostem v Kazachstánu.

Prohlášení.

Ústřední rada Svazu komunistických stran – KSSS vyjadřuje hluboké znepokojení nad tím, co se děje v Republice Kazachstán. Navzdory bravurním prohlášením oficiálních úřadů o stabilitě a prosperitě Kazachstánu se v něm sociální napětí po rozpadu SSSR každým rokem stupňovalo. Země spadající pod negativní vliv oligarchického režimu začínají bojovat proti sovětským symbolům, omezují činnost komunistických stran – v důsledku to vede k nenapravitelné dehumanizaci politického kurzu.

Není divu, že protilidová sociálně ekonomická politika doslova vytlačila lidi do ulic a náměstí měst. Vláda výrazným zdražením zkapalněného plynu jednoduše připravila o živobytí desítky tisíc občanů. Zámořské speciální služby však chytře využily spravedlivého rozhořčení znevýhodněných lidí, které my komunisté plně sdílíme. Po zničení Sovětského svazu rukama svých nádeníků v roce 1991 se nyní, o třicet let později, chystají zcela „vyčistit“ euroasijský prostor, který zůstal na jeho místě.

Po rozpoutání krvavých masakrů v Iráku, Libyi, Sýrii, Afghánistánu se globální imperialismus vedený Spojenými státy stále více přibližuje k hranicím Ruska a Běloruska. Hybridní válka proti nim je již vedena na území Ukrajiny, Moldavska a států Zakavkazska. Nyní jsou dalším krokem středoasijské republiky. Dnes je obzvláště důležité nepřipustit podkopání státní suverenity největšího z nich – Kazachstánu! Dlouhodobě tam fungují teroristická centra, štědře financovaná ze zahraničí. Právě oni hrají klíčovou roli při podněcování pogromových nálad, destabilizaci kontrolního systému a krutých represáliích proti úředníkům činným v trestním řízení a vojenskému personálu.

S obyvateli Kazachstánu nás, představitele osmnácti národních komunistických stran, pojí bratrská pouta, velká historie, společný osud. Jsme připraveni vyvinout veškeré úsilí, abychom navrátili mír a mír do kazašské země. Podporujeme ty politické síly Republiky, které na obranu sociální spravedlnosti nyní rozhodně bojují proti rabování a bezpráví, které v těchto lednových dnech vládlo.

Tragické události jsou zároveň věcným poučením pro nás všechny. Destruktivní převraty a různé „barevné revoluce“ otřesou euroasijským prostorem přesně tak dlouho, dokud sovětské národy nevezmou budování své budoucnosti do vlastních rukou, dokud tvrdě neodmítnou ty, kteří hrají smrtící scénáře mezietnických sporů, dokud nepřinesou integraci v rámci Euroasijské hospodářské unie na kvalitativně novou úroveň. Blížící se 100. výročí SSSR v prosinci 2022 je dobrým důvodem k oživení starých tradic bratrské solidarity a vzájemné pomoci!

Sovětské národy, spojte se!

Společně jsme silní!

Moskva - 7. ledna 2022

Zveřejněno v Aktuality

Média

180.mp4
Joomla SEF URLs by Artio